In 5 stappen naar resultaat

met de regie van Diverzum

Op basis van onze ervaring met honderden letselschadezaken hebben we een 5-stappenplan ontwikkeld. We worden als onafhankelijke zorgschaderegisseur vaak ingeschakeld om alle stappen te doorlopen, maar het is ook mogelijk dat we één of meerdere stappen verzorgen.

Stap 1. Diverzum-scan

We starten met de Diverzum-scan. Dat betekent dat we in gesprek gaan met alle betrokken partijen, zoals het slachtoffer en zijn of haar gezin en familie, de verzekeraar en de belangenbehartiger. Een belangrijk onderdeel van de scan is dat we uitgebreid kennismaken met de persoon met letsel en de thuissituatie bekijken.

De 7 levensdomeinen die we voor het slachtoffer in kaart brengen:

health_and_safety

lichamelijke & mentale gezondheid

location_away

wonen

diversity_4

gezin & huishouden

diversity_1

sociale participatie

badge

werk & opleiding

transportation

mobiliteit & vervoer

savings

financiën

Stap 2. Plan van aanpak

Doordat we de tijd nemen om het slachtoffer en de wereld rond hem of haar goed te leren kennen, kunnen we een maatwerkplan maken rond de bij stap 1 genoemde levensgebieden. Dit is geen dik rapport met vakjargon, maar een begrijpelijk, leesbaar stappenplan dat zowel gericht is op de korte als lange termijn.

Stap 3. Diverzum-route

Als alle betrokken partijen het eens zijn met het plan van aanpak, dan gaan we aan de slag.

We kijken waar de hulpbehoefte ligt, wat de wensen zijn en waar we van meerwaarde kunnen zijn. We regelen wat er geregeld moet worden, zoals aanpassingen in huis of een andere woning, passend vervoer naar de revalidatie en financiële zaken. In dit hele proces gaan we zoveel mogelijk naast de persoon met letsel staan en werken we eraan om samen verder te komen.

Ondertussen stemmen we alle essentiële zaken af tussen de verschillende partijen en belanghebbenden. Hiermee besparen we het slachtoffer veel regelwerk, tijd en energie, zodat hij of zij zich zoveel mogelijk kan richten op de revalidatie. Dit proces noemen we een route, omdat we de reis samen met het slachtoffer maken en we samen stap voor stap de route bepalen. Deze fase kan een paar maanden duren, maar ook een paar jaar.

Stap 4. Terugkoppeling

Tijdens de diverzum-route koppelen we gemiddeld elke twee maanden terug aan de aansprakelijkheidsverzekeraar en de belangenbehartiger. Een update doen we per mail, telefonisch, via videobellen of persoonlijk. Zo blijft iedereen op de hoogte en betrokken.

Stap 5. Nazorg

Als het slachtoffer geen ondersteuning meer nodig heeft, dan sluiten we de route af. We doen nog wel regelmatig een ‘check-in’ om te kijken of alles nog goed gaat. De persoon met letsel is zelf ook altijd welkom om contact op te nemen als hij of zij vragen heeft.

Onze unieke werkwijze
de kenmerken

  • Bij complexe schadezaken zijn heel veel partijen betrokken en in zo’n situatie ontstaat er al snel miscommunicatie. Hierdoor worden zaken dubbel gedaan en dat kost het slachtoffer veel energie en stress, wat de revalidatie niet ten goede komt. Daarom nemen we de regie en zijn wij voor iedereen het aanspreekpunt. Dat geeft rust en overzicht voor alle partijen

  • Invaliditeit heeft invloed op al je levensdomeinen, van gezin en wonen tot mobiliteit en financiën. Dit is de reden waarom wij de rol van zorgschaderegisseur aannemen en regisseren op alle zeven levensdomeinen. Al die levensdomeinen zijn namelijk met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar. De zeven levensdomeinen zijn:

    • lichamelijke & mentale gezondheid

    • wonen

    • gezin & huishouden

    • sociale participatie

    • werk & opleiding

    • vervoer & mobiliteit

    • financiën

  • In de rol van zorgschaderegisseur hebben we veel contact met de persoon met letsel en zijn of haar gezin. We komen regelmatig bij de betrokkene thuis en we verdiepen ons in de persoon en zijn of haar situatie. We werken met veel aandacht en respect voor de wensen van de persoon met letsel.

  • Door ons te verdiepen in de persoon met letsel, de thuissituatie en zijn of haar voorkeuren en achtergrond, bieden we een maatwerkondersteuning. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet. Vaak worden mensen met letsel geconfronteerd met standaardoplossingen waar ze niet gelukkig mee zijn. Creatieve maatwerkoplossingen vergroten het welzijn van de persoon met letsel.

  • We hebben ervaring met honderden letselschadezaken. We kunnen hierdoor een inschatting maken van de scenario’s die zich mogelijk voordoen tijdens het proces van herstel en revalideren, maar ook in de toekomst. Ook al is de persoon met letsel er nog niet aan toe om daarover na te denken, we kunnen er wel over in gesprek gaan en op anticiperen.

We woonden altijd op een boerderij, maar na mijn revalidatie was dat niet meer mogelijk. Er werd ons een aangepaste woning in de stad aangeboden. Daar zou ik doodongelukkig zijn geworden, want ik ben een natuurmens. Diverzum kwam met creatieve oplossingen, waardoor we toch op het platteland konden blijven wonen. Nu woon ik waar ik mij thuis voel.

format_quote

- Wietze

Diverzum is sinds 2023 opgenomen in het register van het Nationaal Keurmerk Letselschade voor de beroepsgroep Herstelgerichte dienstverleners.

Diverzum met vlag en wimpel geslaagd voor het Nationaal Keurmerk Letselschade

Meer weten? Zullen we kennismaken?

Meer weten over Diverzum of wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.